De duurzame student scheurkalender

Judith Soetekouw en Lily Swens, twee Nijmeegse studenten die deelnamen aan het trainingsprogramma 'Futureproof', hebben een innovatieve en praktische oplossing ontwikkeld voor duurzame levensstijl: De Duurzame Student Scheurkalender. Deze scheurkalender is vanaf nu verkrijgbaar bij verschillende boekhandels en duurzame ondernemers in Nijmegen.

Tijdens hun deelname aan 'Futureproof', dat zich richt op impact ondernemen, merkten Judith (student Food & Business) en Lily (student Economie en Bedrijfseconomie) op dat veel studenten duurzaamheid vaak associëren met hoge kosten. Ze wilden iets creëren dat duurzaam leven toegankelijker en eenvoudiger zou maken. Zo ontstond het idee voor De Duurzame Student, een onderneming die nu trots de scheurkalender lanceert.

De scheurkalender is speciaal ontworpen voor een studiejaar en biedt studenten praktische tips voor een duurzame levensstijl die zowel eenvoudig als betaalbaar is. Van recepten met seizoensgroenten en handige bespaartips tot inspirerende verhalen van lokale duurzame ondernemers – deze kalender biedt dagelijks nieuwe inzichten en handvatten.

Wat deze kalender extra bijzonder maakt, is de samenwerking met 22 lokale duurzame ondernemers. Naast de waardevolle tips en recepten bevat de kalender kortingscoupons voor onder andere een duurzame drukkerij en een tweedehands boekenwinkel in Nijmegen. Hierdoor kunnen studenten niet alleen hun ecologische voetafdruk verkleinen, maar ook profiteren van aantrekkelijke kortingen.

Het doel van Judith en Lily is om studenten te inspireren en aan te zetten tot duurzame acties, zonder dat dit veel tijd of geld kost. Ze geloven dat kleine, dagelijkse veranderingen een grote positieve impact kunnen hebben. Met De Duurzame Student Scheurkalender hopen zij duurzaamheid toegankelijker te maken voor studenten met een beperkt budget.

De verkooppunten zijn:

Voor meer informatie over de kalender en de betrokken duurzame ondernemers, bezoek de website: www.deduurzamestudent.nl.

Wellicht ook interessant...