Coming Outdag 2024: een veelzijdig programma

Coming Outdag (11 oktober) is de dag waarop je viert dat mensen zichzelf mogen en durven zijn. Dat begint met het ontdekken van wie je zelf bent en dit te kunnen uiten. Traditiegetrouw gaat op 11 oktober de regenboogvlag op veel plekken in Nederland hoog in de vlaggenmast en worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Het is een dag waarop men samen staat voor liefde en acceptatie. Ook in Nijmegen wordt er aandacht besteed aan Coming Outdag. De gehele maand oktober bieden wij een veelzijdig programma vol samenkomsten, leermomenten en queer joy.

Samen vieren, samen leren

Van 1 tot en met 31  oktober worden er in Nijmegen diverse activiteiten georganiseerd door lokale organisaties en enthousiastelingen. De activiteiten op en rondom Coming Outdag zijn bedoeld om mensen samen te brengen, hun identiteit te vieren en belangrijke kwesties rond de LHBTQIA+gemeenschap aan te kaarten. De activiteiten bieden de kans om te leren, te verbinden en elkaar te ondersteunen.

Een greep uit de activiteiten: exposities, wandelingen, films, borrels, theater en lezingen. Op Coming Outdag zelf hijst wethouder Daemen samen met enkele kinderen de grote pridevlag aan de Stevenskerk.

Bekijk het complete programma van Coming Outdag
 

Meepraten

Naast een uitgebreid programma wordt er dit jaar gewerkt met een doorgeefboek: een boek waarin geschreven en getekend mag worden. Er staan op de kaft vragen waar je je over uit mag spreken, bv “Spreek je uit over wat coming out voor jou betekent” en “Spreek je uit, ook als het niet over jou gaat”.  Middels deze doorgeefboeken en o.a. activiteiten via sociale media nodigen we u om met ons mee te praten.

Misschien ook interessant...