Bert van den Brink brengt Harry Bannink naar het Königorgel in de Stevenskerk

Op dinsdag 3 september om 20.15 uur vindt in de Stevenskerk in Nijmegen een bijzonder improvisatieconcert plaats. De gerenommeerde jazzmusicus Bert van den Brink neemt plaats achter het Königorgel en duikt in het rijke repertoire van Harry Bannink.

Van den Brink staat bekend om zijn veelzijdigheid en beheersing van meerdere instrumenten, waaronder het kerkorgel. Gedurende zijn indrukwekkende carrière ontving hij talrijke prijzen voor zijn improvisatiekunst. Dit concert biedt een unieke gelegenheid om te ervaren hoe hij de iconische liedjes van Bannink, bekend van onder andere "Sesamstraat" en "Het Klokhuis", vertaalt naar het orgel.

De liedjes van Bannink, zoals "Vluchten kan niet meer", "Mijn opa", en "Op een mooie Pinksterdag", krijgen een geheel nieuwe dimensie onder de handen van Van den Brink. Hoewel de klankwerelden van piano en orgel sterk verschillen, weet Van den Brink dit tot een verrassend geheel te smeden. Zijn eerdere uitvoeringen met onder anderen bariton Thomas Oliemans waren al een groot succes, en dit concert belooft wederom een unieke ervaring te worden.

Kaarten voor dit concert kosten €15 en kunnen online besteld worden via deze website

Meer informatie over de musicus is te vinden op de website van Bert van den Brink

Dit vind je misschien ook leuk...