Fotoverslag: Techniekdag Nijmegen 2024

 » Werk & ondernemen » Nijmegen innoveert

Afgelopen zaterdag vond de Techniekdag plaats in het Technovium aan de Heyendaalseweg. Dit was alweer de veertiende editie van de Techniekdag. Deze dag vormde het startschot van het Vibe of the Future Festival dat deze week in Nijmegen plaatsvindt.

Grete Visser van de Gemeente Nijmegen, Folkert Potze van ROC Nijmegen en Tessa van Doremaele van VNO/NCW Midden openden de Techniekdag zaterdagochtend. Daarna konden jongeren van 8 tot 14 jaar zien én ervaren hoe leuk techniek is. Bezoekers maakten kennis met verschillende vormen van wetenschap en technologie.

Dit gebeurde op veel verschillende manieren; er werden proefjes gedaan, er werden dingen gemaakt en ontdekt en jongeren konden leren programmeren. Er was bijvoorbeeld een escape game, je kon 3D printen, een sleutelhanger smeden of deelnemen aan het Nederlands kampioenschap vliegtuigjes gooien. 

De grote diversiteit aan activiteiten maakt de Techniekdag zo populair, met ook dit jaar weer ruim 2.500 bezoekers.

 

Je kunt deze week de wereld van morgen beleven op The Vibe of the Future festival 2024. Neem deel aan een divers programma op meerdere locaties, waarbij het hele spectrum van innovatie in Nijmegen wordt gevierd. Laat je inspireren door een mozaïek van onverwachte kruispunten, die de meest innovatieve geesten en invloedrijke inspanningen van Nijmegen laten zien.

Dit vind je misschien ook interessant...