Fotoverslag: Scholars on Tour, Meeting Your Peers, ChipTech Cluster en INNOVATE Meetup

 » Werk & ondernemen » Nijmegen innoveert

Op donderdag 25 september bood het Vibe of the Future Festival een bomvol programma. Op diverse locaties in de stad werd kennis uitgewisseld, inspiratie opgedaan en volop genetwerkt!

Scholars on Tour

In de ochtend maakten op de Noviotech Campus VMBO-T, HAVO en WVO-leerlingen kennis met technologie. Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met Sterk Techniek Onderwijs.

Het programmateam van Sterk Techniek regio Rijk van Nijmegen werkt samen haar partners om zoveel mogelijk leerlingen te laten ontdekken hoe leuk techniek en technologie is en zo het tekort aan vakmensen in de toekomst te voorkomen.

Meeting Your Peers

Tijdens Meeting Your Peers konden engineers, werkzaam in Nijmegen en omgeving bij High Tech/Semicon bedrijven, elkaar ontmoeten, kennis delen en op de hoogte worden gesteld van de laatste ontwikkelingen in de sector. Er waren presentaties van onder andere Edsger Smits (Program Manager Power Packaging bij CITC), Francesca Chiappini (Program Manager RF Chips Packaging bij CITC) en Stephan Harkema (Top Senior Scientist bij TNO).

ChipTech Cluster

Aan het einde van de middag kwam het nieuwe ChipTech-cluster uit de regio Arnhem, Nijmegen en Wageningen samen om hun ambities als toonaangevende hub voor hafgeleiders nader te definiëren. Dit in samenwerking met bedrijven, kennisinstellingen en overheden.

INNOVATE Meetup

De dag werd afgesloten met de INNOVATE Meetup, waar de slimste koppen uit Nijmegen de nieuwste innovaties en hun visie op de toekomst deelden. Bertrik Berfelo (HAN-docent van het jaar 2024) liet zien hoe Esports, (Exer)gaming en gamification kunnen worden ingezet om complexe maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Saskia Eijkelhof (CEO van EnginX) legde uit hoe haar bedrijf met een data-gedreven aanpak engineering sneller, slimmer en innovatiever maakt. Hoogleraar natuurkunde aan de RU, Alex Khajetoorians, gaf antwoord op de vraag: 'Kunnen we een computer bouwen die denkt als een brein?

Daarnaast was Victor Hogeweij aanwezig om te vertellen over het gebruik van zijn nieuwste technologieën voor het monitoren van vitale functies, LLM's en andere toepassingen in robots die ouderen, verzorgers en families ondersteunen. Jon Feenstra deelde de laatste updates over het NIFTI-project (National Individual Floating Transport Infrastructure), en tijdens een paneldiscussie werd de toekomst van innovatie in de regio Nijmegen besproken. Aanwezig bij deze discussie waren Michiel Scheffer (EU), Cécile de Boer (HAN), Doeco Terpstra (NXP) en John Brom (Gemeente Nijmegen). Stadsdichter Simon Mamahit sloot de avond op gepaste wijze af met een performance.

Dit vind je misschien ook interessant...