Wat is er te doen in Nijmegen - 9 t/m 15 september 2024

Of je nu naar Nijmegen komt voor een bijzonder theaterconcert of om je te laten inspireren tijdens een 'boekenproeverij,' check hier de tips van deze week en plan je bezoek!

1. Lezing: Nijmegen tijdens Market Garden​

Op woensdag 11 september van 20.00- 21.30 uur houdt Brenda Meuleman een presentatie over haar boek ”Ik zie je aan de overkant”. Deze presentatie is voor Huisvrienden gratis bij te wonen, anderen betalen 5 euro per persoon. Aanmelden kan via deze pagina

Woensdag 11 september 2024 om 20.00 tot 22.00 uur | Huis van de Nijmeegse Geschiedenis​

2. Zero Waste Diner

Tijdens de week 'Samen Tegen Verspilling' organiseren Voedselhub Nijmegen en de Vincentius Vereniging een exclusief Zero Waste Diner. Dit unieke evenement biedt een heerlijk 3-gangendiner, bereid met voedseloverschotten, aangevuld met een pubquiz over voedselverspilling en live muziek. Het diner is voor iedereen die wil genieten van lekker eten, meer wil leren over duurzaamheid en houdt van een gezellige avond. 

Dinsdag 10 september 2024 om 18.00 tot 19.30 uur | Vincentius Vereniging Nijmegen

 

3. Boekenproeverij

Je kent het vast wel, je loopt de bieb of de boekhandel binnen en hebt geen idee welk boek je moet kiezen. Of het is jouw beurt om voor je leeskring het volgende boek te bepalen, maar je kunt geen geschikte titel bedenken. Laat je dan inspireren tijdens de Boekenproeverij! Tijdens de Boekenproeverij neemt een boekenpanel plaats op het podium in de bieb. Zij zullen enthousiast vertellen over hun favoriete boeken. 

Dinsdag 10 september 2024 om 20.00 tot 21.45 uur | Bibliotheek Mariënburg 

4. Appels plukken (jongeren 16-24 jaar)

Bij de Broederij zijn er wekelijks activiteiten voor jongeren van 16 tot 24 jaar. Ze trappen af op woensdag 11 september met het plukken van appels voor het Appeltaart project. Je trekt de wijk in met een bakfiets om samen fruit te plukken. Afhankelijk van het animo gebeurt dit in de middag of in de avond. Een of twee weken later bak je van dit fruit taarten die je gaat bezorgen bij ouderen in de wijk.

Woensdag 11 september 2024 om 14.30 tot 20.00 uur | De Broederij

 

5. Joe Jackson

Met gepaste trots verwelkomen Concertgebouw De Vereeniging & Doornroosje, zanger, muzikant en producer Joe Jackson terug in Nijmegen. Ditmaal komt Joe Jackson in het kader van zijn The Two Rounds Of Racket Tour. De show bestaat uit twee delen: een soloset van Joe Jackson met zijn originele nummers, en een set gebaseerd op het album What A Racket! –  de eerste uitvoering in meer dan 100 jaar van de liedjes van het vergeten Music Hall-genie Max Champion, met Joe Jackson en zijn negenkoppige band.

Zaterdag 14 september 2024 om 20.15 uur | Concertgebouw De Vereeniging

 

Dit vind je misschien ook leuk...