Wat is er te doen in Nijmegen - 30 september t/m 6 oktober 2024

Van cabaret en dans tot muziek en kunst—ook deze week valt er weer volop te zien, te doen en te beleven in het prachtige Nijmegen. Wat ga jij doen? Lees snel verder voor onze weektips!

1. Cabarestafette

Sinds jaar en dag is de Cabarestafette dé plek waar je de grote cabaretiers van de toekomst spot. Elk seizoen verzamelt de nieuwe cabaretgeneratie zich om samen de theaters te verkennen. Iedere avond is de line-up anders. Verwacht het onverwachte...

Donderdag 3 oktober 2024 om 20.00 tot 22.00 uur | Stadschouwburg Nijmegen

2. Marcel Verbeek, Paul Sips & William van Barneveld trio

Marcel Verbeek debuteerde in 2011 met het sfeervolle album Days to Come, dat goed werd ontvangen. Vrijdag 4 oktober zal hij samen met Paul Sips & William van Barneveld optreden in de Sint Jacobskapel. Dit concert is onderdeel van de concertenreeks van Get U Concerts, waarin maandelijks singer-songwriters optreden in de Jacobskapel.

Vrijdag 4 oktober om 20.30 tot 22.30 uur | Sint Jacobskapel

 

3. HEROES van Introdans

In HEROES van Introdans draait alles om helden. Op social media lijkt iedereen tegenwoordig wel een held. Maar wie zijn nu onze echte helden? In het programma HEROES zet Introdans dit thema centraal in een aantal energieke en meeslepende choreografieën van drie choreografen en een choreografenduo die ieder een heel eigen, unieke stem hebben. 

Vrijdag 4 oktober 2025 om 20.00 tot 22.00 uur | Stadschouwburg Nijmegen

4. 06-MUSEUM

Je smartphone staat altijd tot je dienst, maar in het 06-MUSEUM van Michiel van der Werf en Danny Foolen worden jullie even van elkaar gescheiden. Hier past alléén je mobiel door de voordeur naar binnen. Hij reist op eigen houtje door meer dan 10 zalen en legt zijn bezoek vast op film. Zelf kun je net je neus door een raampje steken of je hand naar binnen wringen - maar daarmee kun je jouw telefoon wel een onvergetelijke ervaring bieden.

Elke donderdag t/m zondag t/m 10 november 2024 om 12.00 tot 17.00 uur | Expo Bart

 

5. Nijmeegs Kinderboekenfeest 2024

Van 2 t/m 13 oktober is het weer tijd voor het Nijmeegs Kinderboekenfeest georganiseerd door Lindenberg Cultuurhuis en Bibliotheek Gelderland Zuid i.s.m. Kinderboekwinkel Nijmegen, Stadsschouwburg & De Vereeniging, The Big Draw Nijmegen, MuZIEum, Bindkracht 10 en Dekker v.d. Vegt Boekverkopers. Dit jaar is het thema: Lekker Eigenwijs! Ga mee naar werelden waar drie keer drie zes is, waar je bedtijd niet bestaat en waar je de hele dag snoep kunt eten. Vier het dwars zijn! Het hele programma bekijk je hier.

Maandag 2 t/m vrijdag 13 oktober 2024 | Diverse locaties

Dit vind je misschien ook leuk...