Wat is er te doen in Nijmegen - 23 t/m 29 september 2024

Of je nu zin hebt in een theatervoorstelling, workshop, concert of film, wij hebben dé weektips weer voor je op een rij gezet. Wat gaat het worden? Een hele fijne week!

1. Kreukvrij (10+)

Kreukvrij (10+): een tragisch-humoristische beeldende voorstelling over het zoeken naar je identiteit en hoeveel je jezelf daarvoor, letterlijk en figuurlijk, moet blootgeven. Een normale wasserette op een doorsnee dag, gerund door een zonderlinge eigenaar en vijf klanten met een zak vol was. En hoe ze door een toevalligheid elkaars geheimen, rare trekjes en diepste verlangens leren kennen. Tickets kosten 12,50 euro. 

Zondag 29 september 2024 om 16.00 tot 17.00 uur | Theater Het Badhuis

2. Workshop experimenteren met ecoline en fotopapier

Donderdag 26 september 2024 geeft Renée Rokers in Creatief Centrum Nijmegen-Zuid (Tolhuis 44-44) een workshop experimenteren met ecoline en fotopapier. Je gaat op verschillende manieren fotopapier combineren met de ecoline. Er zal geen kaart hetzelfde worden. Nadat je de verschillende technieken toegepast hebt ga je aan de slag op een A4 vel fotopapier. Sommige werkstukken kunnen meteen mee naar huis. Andere moeten nog even drogen dus die kunnen dan op een andere dag opgehaald worden. De kosten van de workshop zijn 20 euro per persoon.

Donderdag 26 september 2024 om 19.00 tot 21.30 uur | Creatief Centrum Nijmegen-Zuid 

 

3. Christian Zacharias

Meesterpianist Christian Zacharias is al sinds de jaren '70 actief op de internationale concertpodia. Na talloze concerten, vele plaatopnames en samenwerkingen met grote muzikale partners als het Alban Berg Quartet en violist Frank Peter Zimmermann neemt hij nu afscheid van zijn publiek. Een laatste kans om deze elegante pianist live aan het werk te horen in een programma dat hem op het lijf geschreven is.

Woensdag 25 september 2025 om 20.15 tot 22.00 uur | Concertgebouw De Vereeniging 

4. Binnenstebuiten 2 (NL)

Disney en Pixar’s Binnenstebuiten 2 keert terug naar het brein van de inmiddels tiener geworden Riley, net op het moment dat het hoofdkantoor plotseling wordt gesloopt om ruimte te maken voor iets geheel onverwachts: nieuwe emoties! Binnenstebuiten 2 wordt geregisseerd door Kelsey Mann en geproduceerd door Mark Nielsen.

Woensdag 25 september 2024 om 14.15 tot 15.51 uur | LUX Nijmegen

 

5. De Mol en de Paradijsvogel

Verstop je je eigen identiteit als een mol in de grond, of pronk je met je verenpracht als een paradijsvogel? In De Mol en de Paradijsvogel zijn een Syrische vluchteling en een extravagante Nederlandse televisiepresentator allebei opzoek naar een plek waar ze zichzelf kunnen zijn. De musical vertelt de verhalen van twee op het oog totaal verschillende personages en de zoektocht naar hun identiteit. De cast bestaat Laus Steenbeeke als Albert Mol, Frans Mulder als Wim Sonneveld en verder Renée de Gruijl, Milan van Weelden en Silyan Elkattabi. Het ensemble van zes dansers geeft de voorstelling een grootse en dynamische allure.

Zaterdag 28 september 2024 om 20.00 tot 21.50 uur | Stadsschouwburg Nijmegen

Dit vind je misschien ook leuk...