Wat is er te doen in Nijmegen - 22 t/m 28 juli 2024

Van sporten en concerten, tot wandelingen en speurtochten. Ook in de week na de 4Daagse is er weer een hoop te beleven in Nijmegen. Wij delen dé tips! Fijne week! 

1. Matthias Havinga Concertzomer 2024

De kwaliteiten van het Königorgel vormt het uitgangspunt voor het programma van Matthias Havinga. Hij benut ze optimaal. Bijvoorbeeld met de vele barokke klankkleuren van de variaties over 'O Gott du frommer Gott', het verstilde Jardin Suspendu en de spectaculaire Litanies van Jehan Alain. En als grote finale ‘Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen’ van Franz Liszt, waarin de componist het thema uit de gelijknamige cantate van Bach omzet tot een grootste compositie vol hoogtepunten in een hoogromantische en intense muzikale taal.

Dinsdag 23 juli 2024 om 20.15 uur tot 21.15 uur | Stevenskerk

2. Nimma Sportzomer Streetsports Event

De Nimma Sportzomer is een bruisend sportevenement dat de hele stad Nijmegen in beweging brengt. Vijf stadsdelen, vijf evenementen en vijf sportcategorieën. Treed in de voetsporen van je favoriete atleet en bemachtig een gouden medaille of ontdek de sport die bij jou past! Ontdek (walking) basketbal en freerunning tijdens het streetsports event. Voor jong en oud is er van alles te beleven. 

Woensdag 24 juli 2024 om 09.00 tot 18.00 uur | 3x3 Basketbalveld Dukenburg

 

3. 'Het tuinpad op!'

Op de Kwakkenberg in Nijmegen is een tuin waar je uren in rond kunt wandelen. Op 28 juli openen de tuineigenaren de tuin voor eenieder die dat leuk vindt. Alle plantenborders zorgen voor heel veel kleur en de vijver zit vol leven. In de oranjerie kun je gezellig wat drinken en een taartje eten.

Zondag 28 juli 2024 om 10.00 uur tot 16.00 uur | Villa Sprezzatura

4. Het Betere Werk 

Tijdens Het Betere Werk staat (een dichter met) een bundel centraal die de afgelopen periode in het nieuws geweest is. Op 27 juli is dat de bundel Marshmallow van Simone Atangana Bekono. Verrijk je leeservaring tijdens Het Betere Werk! Wie zich aanmeldt voor Het Betere Werk (via de mail) ontvangt een week van tevoren een digitaal dossier ter voorbereiding op de bijeenkomst. Of je nu met het werk van Simone Atangana Bekono bekend bent of niet, iedereen is welkom.

Zaterdag 27 juli 2024 om 14.00 uur tot 16.00 uur | Poëziecentrum Nederland

 

5. Speeltuinspeurtocht Nijmegen

Tip voor alle kinderen in Nijmegen! Want heb jij al gehoord van de Speeltuinenspeurtocht? Met het speurtochtboekje ga je op avontuur in de verschillende speeltuinen in Nijmegen. Daarbij ga je op zoek naar Bikkel, de mascotte van voetbalclub NEC. Bovendien biedt het boekje een unieke ervaring waarbij je niet alleen Bikkel moeten vinden, maar ook spannende uitdagingen kunt doen door de QR-codes te scannen in elke speeltuin.

Dagelijks tot en met 1 september 2024 om 14.00 uur | Stadswinkel Nijmegen (Mariënburg 30)

Dit vind je misschien ook leuk...