Wat is er te doen in Nijmegen - 21 t/m 27 oktober 2024

Van een jazzfestival, theatervoorstelling en Halloweenparty tot het bouwen aan een miniatuurwereld - ook deze week valt er weer volop te zien, te doen en te beleven in het prachtige Nijmegen. Wat ga jij doen? Lees snel verder voor onze weektips!

1. Festival Jazz International Nijmegen

De achtste editie van Festival Jazz International Nijmegen (FJIN) barst los op 25 en 26 oktober 2024. Dit jaar biedt het festival een compacte ervaring van twee dagen in Doornroosje, LUX en Merleyn, met een uitstapje naar diverse locaties in de binnenstad tijdens de FJIN-Expeditie. Negen optredens van zowel gerenommeerde artiesten als veelbelovende nieuwkomers staan op de planning, voor een gevarieerd programma met vertrouwde jazzklanken en projecten die de grenzen van het genre verkennen.

Vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober van 14:00 tot 00:00 uur | Diverse locaties
 

2. Familiedag in het Vrijheidsmuseum

Bezoek tijdens de herfstvakantie de Familiedag in het Vrijheidsmuseum. Je maakt een tocht door het musuem en kijkt je ogen uit. Je hoort, ziet en leest verhalen van mensen die tijden de oorlog leefden en je ontdekt het museum op verschillende manieren. Je kijkt naar speciale voorwerpen én je ontdekt het hele museum door middel van opdrachten. Sommige voorwerpen mag je zelfs voelen of vasthouden! (Geschikt voor jonge bezoekers van ongeveer 9-13 jaar.) 

Woensdag 23 oktober 2024 van 10:00 tot 17:00 uur | Vrijheidsmuseum
 

3. Binneste Buiten Theatersport 

Binnenste Buiten Theathersport organiseert de eerste avond impovisatietheather van het seizoen. Het theater bestaat uit korte scènes waarvoor jij als publiek de input geeft met betrekking tot locaties, relaties en nog veel meer. De spelers van Opsmuk zullen samen met Binnenste Buiten de zaal vullen met energie, samenspel en natuurlijk een flinke dosis improvisatie! 

Donderdag 24 oktober 2024 van 20:15 tot 22:30 | De Lindenberg 
 

4. Halloween Pumpkin Party

TUKA Coffee Roasters werkt samen met Cafe Frowijn om je een koffie-geïnspireerde Halloween Pumpkin Party te geven. Neem je vrienden en je familie mee en vier de herfst samen onder het genot van snacks, drankjes en live muziek! Wees niet bang om zelf iets engs of grappigs aan te trekken, want het team zal ook verkleed zijn. Als je je aanmeldt maak je misschien nog wel kans op de prijs voor de beste outfit! 

Zaterdag 26 oktober 2024 van 16:00 tot 23:55 uur | Café Frowijn Nijmegen
 

5. Workshop TENT (8+)

In deze creatieve workshop TENT ga je onder leiding van een ervaren miniatuur- en filmmaker aan de slag in een decorwerkplaats. Samen bouw je een miniatuurwereld die vervolgens het decor vormt voor jullie eigen korte video. Deze worshop is alleen voor kinderen; ouders mogen dus niet mee naar binnen! 

Zondag 27 oktober 2024 van 13:00 to 17:00 uur | Theater Het Badhuis