Wat is er te doen in Nijmegen - 2 t/m 8 september 2024

Ontdek deze week nieuwe tips om je agenda mee te vullen! Van bruisende concerten tot creatieve workshops, deze weektips hebben voor ieder wat wils. Laat je inspireren!

1. Python en de bessenboom

Zuid-Afrikaanse acteur Vincent Meyburgh in samenwerking met Nederlandse muzikante Evelyne Ariens vertellen onder begeleiding van livemuziek op unieke wijze een Afrikaans volksverhaal. Python en de bessenboom wordt verteld in het Nederlands en is op een mooie manier gemengd met Zuid-Afrikaanse uitspraken, ritmes en zang. De karakters zijn vol humor en brengen een belangrijke boodschap over. Kinderen worden op een uitnodigende manier betrokken, wat hun gevoel voor muziek en verbeelding stimuleert.

Zondag 8 september 2024 om 14.00 tot 14.45 uur | Theater Het Badhuis

2. Radboud Reflects Boekenclub over toeval

Lees een recent verschenen filosofisch of verdiepend boek, praat er over met elkaar en een wetenschapper en trek lessen voor je eigen leven en je persoonlijke ontwikkeling. Dat is de Radboud Reflects Boekenclub. Lees zelf, thuis, Toeval: een onvoorziene filosofie (Boom, 2024) van Jeroen Hopster. En ga samen met filosoof Cees Leijenhorst op zoek naar persoonlijke lessen voor een leven vol toevalligheden.

Woensdag 4 september 2024 om 20.00 tot 21.30 uur | LUX Nijmegen

 

3. Ton Petit+

Waar gitarist Anton Goudsmit normaliter bekend staat om zijn onweerstaanbare enthousiasme, tomeloze energie en uitbundige spel laat hij met Ton Petit+ juist een hele andere kant van hemzelf zien. Scherpzinnige, zorgvuldig uitgedachte composities worden tot leven gebracht door een vijftal expressieve muzikanten in Ton Petit+, de grotere versie van het originele trio Ton Petit bestaande uit Anton Goudsmit op gitaar, Sean Faciani op bas en Tim Hennekes op drums.

Donderdag 5 september 2024 om 20.30 tot 22.00 uur | Brebl

4. Workshop tekenrobot maken (6+)

In deze workshop ga je niet zelf tekenen, maar laten we dat over aan kleine robots! Door samen te ontwerpen maak je zelf een eigen, simpele, tekenrobot. Hoe beweegt de robot? Maakt die wel echte robotkunst? En wie is dan de eigenaar van het kunstwerk? Of misschien kun je wel sámen met je eigen gebouwde robot tekenen. Kom bouwen en knutselen. Het leukste? Je mag je robotje meenemen!

Zaterdag 7 september 2024 om 13.00 tot 16.00 uur | De Lindenberg

 

5. Concertzomer - Bert van den Brink 

Bert van den Brink dompelde zich afgelopen jaar onder in de duizenden liedjes van Harry Bannink en maakte arrangementen voor optredens met onder meer Thomas Oliemans. Tot nu toe zat hij vooral achter de vleugel of speelde op accordeon. Voor het concert in Nijmegen gaat Van den Brink de uitdaging aan om de liedjes van Bannink voor orgel te arrangeren en daarbij te improviseren. 

Dinsdag 3 september 2024 om 18.15 tot 19.15 uur | Stevenskerk

Dit vind je misschien ook leuk...