Wat is er te doen in Nijmegen - 16 t/m 22 september 2024

Deze week viert Nijmegen 80 jaar vrijheid! Naast de vele evenementen die de bevrijding van de stad herdenken, is er nog veel meer te beleven. Waar ga jij naartoe? Bekijk snel onze weektips en laat je inspireren!

1. 80 jaar Waalcrossing

In de week van 16 t/m 22 september 2024 herdenkt Nijmegen de historische Waalcrossing van 80 jaar geleden waardoor de stad werd bevrijd van Duitse bezetting. Het evenement is er voor iedereen, er is van alles te zien en te beleven bij Rivierpark Nijmegen Waal. Toegang is gratis. Het volledige programma vind je hier!

Maandag 16 t/m zondag 22 september 2024  | Rivierpark Nijmegen

2. Market Garden Bierproeverij

Rondom Market Garden Nijmegen organiseert de Stevenskerk in samenwerking met Gelretours een bierproeverij die in het teken staat van Market Garden. Deels zal deze proeverij in de kerk plaatsvinden, maar ook ga je halverwege op pad met een historicus/gids. Tijdens deze wandeling bezoek je een aantal historische bezienswaardigheden. Een 2,5 uur durende smaakvolle activiteit met een diversiteit aan bieren, de prachtigste verhalen en uiteraard veel bierige informatie.

Vrijdag 20 en zondag 22 september 2024 om 19.00 tot 11.30 uur | De Stevenskerk

 

3. Words on War

Met woorden die ons mee terugnemen naar september 1944, hebben we tijdens de muzikale vertelavond Words on War aandacht voor operatie Market Garden. Tijdens een avondvullend programma onder leiding van theatermaker en historicus Tijmen Dokter brengen Nijmeegse makers dichtkunst, muziek, beeld en storytelling op het podium.

Maandag 16 september 2024 om 20.00 tot 21.30 uur | De Lindenberg

4. Forrofiá

Forrofiía uit Brazilië speelt authentieke forró muziek met traditionele instrumenten zoals de accordeon, zabumba (Braziliaanse drum), cavaco (een klein soort gitaar) en triangel. Liefhebbers van live muziek en vrolijke Braziliaanse klanken kunnen dit event niet missen.

Woensdag 18 september 2024 om 20.00 tot 23.00 uur | Waalhalla

 

5. Roxane van Iperen - Eigen welzijn eerst

Waarom is de middenklasse steeds gevoeliger geworden voor extreme ideeën? En waarom heeft het vooruitgangsideaal plaatsgemaakt voor een hang naar zelfbehoud? In 'Eigen welzijn eerst' toont Roxane van Iperen hoe de behoefte naar zekerheid kan ontsporen in radicale sentimenten. Een avond over de ‘fear of falling’ van de middenklasse, momfluencers, wellness rechts en de zucht naar radicale sentimenten.

Donderdag 19 september 2024 om 20.00 tot 21.30 uur | Stadschouwburg Nijmegen

Extra tip! - Peace by Peace

Op 21 en 22 september viert Nijmegen voor de 80ste keer de bevrijding van de stad met het evenement Peace by Peace. In een tijd waarin vrede kwetsbaar is, geven een parade, een festival en een clubnacht de generaties van nu twee dagen lang een boost voor de vrede. Een boost die in heel Nederland mag worden gevoeld.

Zaterdag 21 en zondag 22 september op diverse locaties. Het volledige programma bekijk je hier!

 

Dit vind je misschien ook leuk...