Wat is er te doen in Nijmegen - 14 t/m 20 oktober 2024

Van verschillende lezingen, workshops en optredens tot griezelen in park Tivoli - ook deze week valt er weer volop te zien, te doen en te beleven in het prachtige Nijmegen. Wat ga jij doen? Lees snel verder voor onze weektips!

1. Free Future College 

Het thema vrijheid vs. onvrijheid is van groot belang. Met het Free Future College wordt hier aandacht aan gegeven. Er is een uitgebreid dagprogramma vol met workshops voor scholieren en er zijn op vier avonden verschillende lezingen gewijd aan dit ondewerp voor iedereen die interesse heeft. 

14, 15, 16 en 17 oktober 2024 | Cultuurhuis De Lindenberg

2. Romeo & Julia 

Dit Romeo & Julia-optreden is een moderne remake van het origineel. De geliefden worden geconfronteerd met de druk van hun families in een overspoeld Verona. Naast Shakespeare zijn de inspiratiebronnen ook streetdance en de Bollywoodcultuur. De voorstelling biedt een eigentijdse kijk op thema's als hopeloze liefde en onmogelijke keuzes. 

Woensdag 16 oktober 2024 van 19.30 tot 22.20 uur | Stadsschouwburg Nijmegen


3. FOTOWOLK

Met de FOTOWOLK-wandeling laat beroepsfotograaf Michiel Heijmans je anders naar je omgeving kijken. Het thema is deze keer dieren. Je verbaast je erover hoeveel dieren je kunt tegenkomen tijdens de wandeling. Daarnaast is het een perfecte oefening voor een laag perspectief, het oefenen van interactie op straat en het levert natuurlijk gewoon erg leuke beelden op!

Donderdag 17 oktober 2024 van 09:30 tot 12:00 uur | Standbeeld van Mariken

4. Extra lang griezelen tijdens Tivoli's Halloween Party

Op deze avond kan je extra lang griezelen tijdens Tivoli's Halloween Party. Het pretpark is op deze dagen extra lang geopend en naast griezelige, halloweengerichte entertainment (voor families met kinderen tot een jaar of 10) zijn de attracties ook geopend.

Zaterdag 19 oktober 2024 van 17.00 tot 19.30 uur | Amusementspark Tivoli


5. International Guitar Night

Tijdens de International Guitar Night beleef je een bijzondere middag waarin de gitaar centraal staat. Er zullen vier wereldgitaristen optreden die hun sporen hebben verdiend in de wereldmuziek, latin, flamenco , jazz en popmuziek.

Zondag 20 oktober 2024 van 14.00 tot 16.00 uur | Thiemeloods theater 

Dit vind je misschien ook leuk...