Underground Theatre zoekt makers voor pittige nieuwe komedie over de huizencrisis

Theatergezelschap Underground Theatre zoekt spelers, muzikanten en mede-makers voor de nieuwe theatervoorstelling Uitzicht op Keizer Karel. Deze productie kaart met een frisse dosis humor en pit de schrijnende huizencrisis voor studenten en starters aan. Want hoe kun je groeien als je nergens kan wortelen?

Uitzicht op Keizer Karel vertelt het verhaal van een jonge Nijmeegse koppel dat van woning naar woning wordt geslingerd, geplaagd door bouwende studieschuld, een instabiele banenmarkt, en onredelijke huisbazen. Net als velen anderen in Nijmegen zijn ze lid van de zogeheten ‘pechgeneratie’ , die door het wegvallen van de basisbeurs en een piek in de huurprijzen met kilometers achterstand het werkende leven instapt. Uitzicht op Keizer Karel onderstreept het belang van een stabiel en fijn thuis, en een eerlijke tegemoetkoming van de gedupeerde pechgeneratie, waar de directie van Underground Theatre helaas veel persoonlijke ervaring mee heeft.

Nieuw, Nijmeegs Theater

Underground Theatre is een onafhankelijk theatergezelschap voor een nieuwe generatie jonge, ambitieuze artiesten. Ze maken theater dat doet denken. Zo biedt het gezelschap een stem aan de jongeren die in Nijmegen wonen en geven ze terug aan de stad die hen in eerste instantie van een stem heeft voorzien. Met Uitzicht op Keizer Karel hopen ze hier een eerste stap in te zetten.

Open Call

Ben jij maker, acteur of muzikant en grijpt dit onderwerp je persoonlijk aan? Ben jij op zoek naar een betaalde rol in een theaterstuk in de omgeving Nijmegen/Arnhem én ben jij beschikbaar in het najaar en het voorjaar 2025? Stuur dan vóór maandag 14 oktober je motivatie en CV naar info@undergroundtheatre.nl ter attentie van Grace Vroomen-de Rooij. Ben jij niet professioneel opgeleid, maar autodidact? Dan verwelkomen we je nog steeds van harte. Talent is overal te vinden.

Voor meer info en de uitgebreide vacature, ga naar www.undergroundtheatre.nl

Dit vind je misschien ook leuk...