Renée Wijnhoven nieuwe klassiek programmeur Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging

Per 15 oktober wordt Renée Wijnhoven klassiek programmeur bij Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging. De twee grootste en monumentale cultuurpodia van Nijmegen aan het Keizer Karelplein trekken met ruim 250 voorstellingen, concerten, festivals en overige activiteiten meer dan 270.000 bezoekers per jaar. Er ligt een grote artistieke ambitie om samen met de stad, de regio, nieuwe en vaste (bis) bespelers programma te maken en om nog meer dan nu relevant te zijn voor een breed en divers publiek.

De afgelopen vijf jaar heeft programmeur Kenne Peters gebouwd aan een brede en diverse klassieke programmering met een goede balans tussen oude muziek, nieuw gecomponeerd werk en jong talent. Dat met dit aansprekend programma een steeds groter publiek wordt bereikt is terug te zien in de stijgende bezoekersaantallen. Met Renée Wijnhoven verwacht Stadsschouwburg en De Vereeniging de brede en diverse klassieke programmering en maatschappelijke programmalijnen verder te ontwikkelen en vernieuwen met een frisse blik en eigen artistiek inhoudelijke visie.

Renée is in het Nijmeegse culturele veld en ver daarbuiten een bekend gezicht. Ze volgde een opleiding klassiek cello aan het Conservatorium Maastricht. Vijf jaar lang was ze programmeur en productieleider bij De Weijer in Boxmeer. Renée doceert cello en is tevens werkzaam als subsidieadviseur bij Fonds Podiumkunsten. Ze maakt eigen werk, en vormt samen met haar tweelingzus Loes het duo Clean Pete.

De benoeming tot programmeur klassieke muziek bij Stadsschouwburg en De Vereeniging voelt voor Renée als op het lijf geschreven: "Ik ben ontzettend blij dat ik deel uit mag gaan maken van het team van Stadsschouwburg en De Vereeniging als de programmeur van klassieke muziek. Ik ben in de concertzaal van De Vereenging cultureel opgegroeid en werd mede door de concerten van het 'Gelders Orkest' (tegenwoordig Phion) geïnspireerd om klassiek cello te gaan studeren. Stadsschouwburg en De Vereeniging is een prachtige plek om mijn liefde voor muziek en voor Nijmegen te delen en mijn steentje bij te dragen aan een prachtig klassieke muziekprogramma.”

Hoofd Programma en Publiek Maarten van Erp is verheugd Renée in het team van Stadsschouwburg en De Vereeniging te kunnen ontvangen: “De klassieke wereld verandert, net als de wereld om ons heen. Deze tijd vraagt om een creatieve en ondernemende blik op beiden. Met ruimte voor grote meesterwerken, experiment en talent. Renée is klassiek geschoold, heeft een groot hart voor (klassieke) muziek en theater én voor Nijmegen. De juiste vrouw op de juiste plek om verder te verbinden en te innoveren.”

Meer weten? Bekijk deze website: www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

Dit vind je misschien ook leuk...