Nijmeegse band Misprint opent festivalhart Festival De Oversteek

Het Nijmeegse theaterfestival Festival De Oversteek krijgt tijdens hun 16de editie voor het eerst een vertrek-/verzamellocatie, namelijk Gaard Hof van Holland. Dit nieuwe festivalhart wordt op zondag 8 september geopend door wethouder Noël Vergunst en stadsdichter/rapper Simon Mamahit, waarna de Nijmeegse band Misprint de feestelijkheid voor haar rekening neemt. Zij nemen diverse talentvolle vrienden mee die ook komen performen en er samen met hen een heus Tuinfeest van maken.

Tussen de fruitbomen en de tuinstoelen vind je onder meer muziek over planten en dieren van De Stropers, zonnige poëzie van Nicole Kaandorp (winnaar NK Poetry Slam 2023), drooggekookte soep van Mart Boumans (bekend van Super Soakers, Personal Trainer en Bumble B. Boy), absurdistische performances van Ruben Mardulier, een veldexcursie van natuur-/insectenfanaat Willem Baltussen (speelt in De Naakte Waarheid) en niet één, maar zowaar twee optredens van Misprint.

Misprint is een Nederlandstalige indieband die frisse meezingrefreinen mixt met een vleugje melancholie. Het Nijmeegse viertal brengt in het voorjaar van 2025 hun debuutalbum MONOBLOC uit, met de gelijknamige witte plastic tuinstoel als vertrekpunt. Twee dagen voor de Oversteek, op 6 september, komt daarvan de single ‘Comfortabel’ uit. Misprint is onderdeel van het talenttraject van De Basis, is geselecteerd voor Popronde dit najaar, en stond o.a. op het Valkhof Festival en Misty Fields.

Gaard Hof van Holland ligt naast Fort Beneden Lent, tegen de bouwlocatie van de woonwijk Benedenerf, dat weer onderdeel is van De Waalhoven. De overige 25 locaties en de rest van het programma vind je op de website van Festival De Oversteek, en krijg je uitgereikt in een hand-out incl. plattegrond bij alle deelnemende locaties.

Bekijk de website voor het volledige programma.

Dit vind je misschien ook leuk...