Nationaal Fietsmuseum Velorama bekroond met een Michelinster

Nationaal Fietsmuseum Velorama in Nijmegen heeft op 17 september 2024 een Michelinster mogen ontvangen voor De Groene Reisgids, de reisgids met interessante bezienswaardigheden waar cultuur en geschiedenis hoog in het vaandel staan. Het toekennen van de Michelinster aan het museum, betekent dat het gezien wordt ‘als een bezoek waard,' een mooie erkenning voor de tentoongestelde collectie rijwielen en de vrijwilligers van het museum.

Michelin, bekend om zijn sterren voor uitstekende restaurants, kent ook sterren toe aan toeristische attracties via de Groene Reisgids. Deze gids, uitgegeven door Lannoo Uitgeverij, is ontworpen voor reizigers die niet alleen een bestemming willen bezoeken, maar deze bestemming volledig willen beleven en begrijpen. Een team van redacteuren en auteurs beoordeelt jaarlijks bezienswaardigheden in binnen- en buitenland en kent sterren toe. Eén toegekende ster betekent dat de bezienswaardigheid een bezoek waard is.

De toekenning van een Michelinster is een mooie erkenning voor het Nationaal Fietsmuseum Velorama. Een team van vrijwilligers zet zich voortdurend in om het museum te vernieuwen en te verbeteren. Recentelijk is de nieuwe tentoonstelling ‘Rijwielbelasting, de meest gehate belasting!’ op de tweede verdieping geopend, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het rijwielbelastingplaatje.

Een bezoek aan het Nationaal Fietsmuseum Velorama biedt een kijkje in het verleden van de fiets, met een uitgebreide collectie fietsen en trapvoertuigen uit de periode vóór 1900 en laat ook de evolutie van de fiets door de jaren heen zien. Daarnaast bezit Velorama authentieke posters, accessoires en fietsmemorabilia. In vitrines zijn de ontwikkelingen van de fietslamp te zien en een diorama toont militaire rijwielen. Bezoekers kunnen ook de authentieke werkplaats bezoeken. Wat betreft de periode na 1900 worden uitsluitend speciale rijwielen en fietsen van bekende mensen tentoongesteld.

Kortom, binnen een paar uur ontdekken bezoekers meer dan tweehonderd jaar fietsgeschiedenis. Het museum biedt een unieke ervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in de rijke geschiedenis van dit vervoermiddel!

Nationaal Fietsmuseum Velorama is geopend voor bezoek op alle dagen van de week van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie en tickets ga naar www.velorama.nl.

Dit vind je misschien ook leuk…