Go Short: Internationale topfilms, Gelders Kort Competitie familieprogramma, buitenbios én meer

Van 4 t/m 6 oktober organiseert Filmfestival Go Short i.s.m. Focus Filmtheater Go Short Arnhem. Een filmfestival met de allerbeste korte films die er te vinden zijn. Van regionale toppers tot Oscarwinnaars, alles komt voorbij. Bekijk de meest verrassende, urgente en ontroerende korte films, of sluit aan bij een van de activiteiten voor filmmakers. Traditiegetrouw trapt Go Short op vrijdagavond 4 september af met Off The Walls, een gratis kortefilmwandeling, waarbij muren en objecten transformeren tot filmschermen.

Gelders Kort Competitie met Nazmiye Oral 

In de Gelders Kort competitie zie je de beste films van Gelderse talenten. Zij strijden om het Gouden Hert, een vakjuryprijs door makers voor makers. In totaal zijn er drie programma’s te bezoeken, de openbare awardceremonie vindt plaats op zondag 6 oktober. De jury bestaat dit jaar onder andere uit de in Arnhem wonende Nazmiye Oral, een bekende Nederlandse actrice, schrijver en columniste. Ze heeft onlangs de internationale kaskraker Den of Thieves 2 afgerond, waarin ze schittert naast Gerard Butler.

Internationale topfilms & Oscar Shorts 

Naast het beste uit eigen regio zijn er ook internationale topfilms te zien. Go Short kwalificeert jaarlijks voor de Academy Awards (beter bekend als de Oscars) en brengt een programma met alle nominaties in de categorie beste korte animatiefilm van 2024. Natuurlijk inclusief de winnaar: The Wonderful Story of Henry Sugar van Wes Anderson. In het filmblok Best International Shorts vind je alleen films die veel waardering oogsten door geselecteerd te worden voor prestigieuze internationale festivals, en vaak ook nog met een prijs naar huis wisten te gaan.

Gratis filmwandeling & buitenbios

Op 4 oktober organiseert Go Short weer de gratis filmroute Off The Walls Arnhem. Tijdens deze filmwandeling door De Grote Koppel in Malburgen transformeren muren en objecten ’s avonds tot filmschermen. Inschrijven kan via goshort.nl. Op zaterdagavond 5 oktober bekijk je van 20.00 tot 22.00 uur verschillende korte films op een groot buitenscherm op het Audrey Hepburnplein voor Focus Filmtheater. Een kaartje kopen is niet nodig. In de dagen voorafgaand aan het festival zijn er ook op verschillen plekken in Rozet korte films te bekijken.

En meer… 

Op zondagochtend kunnen kinderen hun hart ophalen in Focus, want dan staan de Family Shorts (4+) op het programma. In deze wonderlijke kortjes maak je kennis met jonge helden en bijzondere wezens. Zin om te lachen? Go Short heeft voor het programma Comedy Shorts vijf films geselecteerd met uiteenlopende soorten humor. Hoogtepunten van eigen bodem zie je in Best Dutch Shorts. Dit blok vormt het bewijs dat wat goed is zeker niet altijd van ver hoeft te komen.

Speciaal voor filmprofesionals organiseert Go Short samen met Oostpact de Filmtop op zondagmiddag 6 oktober. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd om het Oost-Nederlandse filmveld te verenigen. Doorpraten kan vervolgens bij de aansluitende borrel of het Filmdiner.

Inschrijven voor de professionalsactiviteiten kan via goshort.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...