Dwaal met het pop-up bos naar een nieuw tijdperk
Van 8 mei tot en met 11 juni popt er een nieuw bos op in Nijmegen. Inheemse bomen en struiken moeten bezoekers en studenten weer wat dichter bij de natuur brengen. Met een variërende programmering kun je in het bos elke keer wat anders vinden: kennis, poëzie, muziek of simpelweg even tot rust komen in de groene oase.
Wat gebeurt er wanneer we natuur niet langer zien als iets dat buiten onszelf ligt maar het een integraal onderdeel maken van onze directe leefomgeving? We brengen versteende gebieden -het Linnaeusplein op de campus van de Radboud Universiteit en het Mariënburgplein bij LUX - tot leven met een groene oase aan bomen. Struin door het pop-up bos van inheemse bomen en struiken. Tussen het groen kom je kunstenaars, academici, studenten en anderen tegen. Laat je verrassen door kunstmatige intelligentie gegenereerd kunstwerken, luister naar bijzondere verhalen of verwonder je over poëzie, spoken-word en muziek.
Kom dichter bij de natuur, geniet en ontspan in het pop-up bos.
Van antropoceen naar symbioceen
Het tijdperk waar we nu in leven wordt ook het wel antropoceen genoemd. Het is een tijdperk waarin de mens domineert. We willen teveel in een korte tijd. Wij hebben onszelf bovenaan de hiërarchische ladder gezet en die denkwijze heeft ons in de problemen gebracht. Met als resultaat versteende omgevingen, smeltende ijskappen en verdwijnende biodiversiteit. Maar wat als we weer dichterbij bij de natuur komen? We moeten naar een wereld waarin mens, technologie en natuur in balans met elkaar zijn en in symbiose met elkaar leven: het is tijd voor het symbioceen.
Wandelend door Nijmegen
Vanaf 8 mei hoef je niet meer naar de Mookerheide om te genieten van de natuur. Eerst kun je van het pop-up bos genieten op het Linnaeusplein op de campus van de Radboud Universiteit. Na 4 juni wandelt het bos naar de pop-up locatie op het Mariënburgplein bij LUX. Daar vindt dan ook het kunst voor klimaat festival Nimma aan zee plaats.
Over Nimma aan zee
Kom met het kunst voor klimaat festival Nimma aan zee op 9, 10 en 11 juni in LUX Nijmegen los van de grenzen van je belevingswereld. Verplaats je in inheemse culturen, natuur, organismen en andere en nieuwe realiteiten. Loop met ons door het Nijmegen van de toekomst, wandel door het pop-up bos in de versteende stad, onderzoek mogelijke toekomstscenario’s, kom luisteren naar spoken-word artiesten, spraakmakende en activistische sprekers en nog veel meer.
Over het Radboud Green Office
Een van de doelen van het gezamenlijke duurzaamheidsbeleid van Radboudumc en de Radboud Universiteit is om de ‘de duurzame beweging te versterken en te versnellen door bewustwording en duurzaam gedrag te stimuleren.’ Het Radboud Green Office biedt de ruimte om de mensen die op de campus werken en studeren hun eigen bijdrage te laten leveren aan een duurzame toekomst. Dit doet het RGO door te fungeren als loket, door diensten aan te bieden zoals het Living Lab en door netwerken op te zetten en te coördineren.