Eerste woorden: ouders en kinderen schrijven samen een kinderboek

In november gaat er in twee Nijmeegse bibliotheken een nieuw schrijfproject van literatuurorganisatie Wintertuin van start: Eerste Woorden. Eerste Woorden is een duo-workshop voor ouders/verzorgers en hun kinderen van 6 tot 12 jaar. Tijdens vier middagen schrijven zij een verhaal, deze verhalen worden gebundeld in een kinderboek. Het project richt zich op mensen met Nederlands als tweede taal en is gratis toegankelijk. 

Vind je het leuk om avonturen en verhalen te delen uit jouw cultuur? In november ben je welkom in Bibliotheek Mariënburg of Bibliotheek Zwanenveld te Nijmegen. Schrijvers Naomi Montroos en Marjolein Visser zullen de kinderen en volwassenen helpen de verhalen op te schrijven tijdens vier bijeenkomsten. Van alle verhalen samen wordt een kinderboek gemaakt.

Wanneer? 

Bibliotheek Mariënburg (Mariënburg 29, 6511PS Nijmegen)
Wanneer: 2 november, 9 november, 16 november en 23 november
Iedere keer op zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur

Bibliotheek Zwanenveld (Zwanenveld 9098, 6538SC Nijmegen)
Wanneer: 8 november, 15 november, 22 november en 29 november
Iedere keer op vrijdag van 15.30 tot 17.00 uur

Aanmelden

Meedoen? Aanmelden kan door te mailen naar denise@wintertuin.nl of door te appen naar 06-25544921. 

Over de docenten 

Marjolein Visser is oprichter van Wintertuins 'Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers' en begeleidde schrijvers met een vluchtachtergrond in AZC's en bibliotheken. Ze werkte eerder ook als psycholoog en onderzoeker voor een traumakliniek en onderzoeks- en hulporganisaties. Nu schrijft ze proza en non-fictie. Ze debuteerde met de roman Restmens en deze maand verscheen haar prentenboek Voor altijd ons kind.

Naomi Montroos heeft Literatuurwetenschap gestudeerd en is werkzaam als kunstdocente en dichteres. In 2020 debuteerde ze met haar tweetalige dichtbundel Regenboom. De kern van haar werk bestaat uit projectmatig werken, creatief schrijven, schrijfbegeleiding, meertaligheid en kleurrijke kunst maken. 

Eerste Woorden is een project van literatuurorganisatie Wintertuin (Nijmegen). Wintertuin organiseert festivals, literatuurprogramma’s en workshops. Het biedt schrijvers de ruimte om te experimenteren en een platform om elkaar te ontmoeten.

Kijk voor meer informatie op wintertuin.nl
 

Dit vind je misschien ook leuk...