Drie kleine Herfst-Concerten met Gedichten in de Lutherse kerk van Nijmegen

Op zondag 27 oktober organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de 45e keer een seizoenen-concert. Er wordt een sfeervol Herfst-concert gehouden met het thema “Inleven en Uitleven” en vindt plaats in de Lutherse kerk van Nijmegen. Lidia koppelt poëzie aan klassieke muziekstukken, waardoor beide kunstvormen elkaar aanvullen en zo op hun plaats vallen voor zowel ervaren als onervaren luisteraars.

Het concert bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur. In de ruimte van de kerk zijn er beelden te bezichtigen van Antoinette Hoffs. In de pauzes kan men genieten van kruidkoek en o.a. warme chocoladedrank. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.

Arpeggio Vento treedt op met een nieuw programma. Appelona Klarenbeek, fluit en altfluit; Lidia van der Vegt, hobo en althobo; Heleen Venekamp, harp. Het programma wordt verrijkt met zangeres Maria João Carmo.

Op het programma staat een mooie baroksonate van Carl Heinrich Graun; een Sinfonia concertante van Fedrigo Fiorillo met sprankelende opera-achtige klanken; van Larry Barnes klinken er twee sfeervolle Rainsongs voor fluit en harp met gebruik van een speciale regenstok uit de Andes. Verder zijn er twee vrouwelijke componistes: Mel Bonis met het impressionistische stuk ‘Scenes uit het bos’ en Marcelle Soulage met een Pastorale voor althobo en harp. Maria João Carmo vult het programma aan met een aantal melancholieke Lyrische Fado’s uit Portugal.

Kunstenares Antoinette Hoffs zal verrassend beeldend werk tonen. Zij werkt vanuit een open vrij begin, het presteren losgelaten en vervangen door realiseren, elke keer met de uitdaging van ‘doen’ en ‘laten’. Ze is geïnspireerd door structuren in de natuur en laat haar handen spreken.

De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt. Herfstfoto’s worden geprojecteerd op de muur.

Binnenkomst: vanaf 13.45 uur. 1e concert 14.15 uur, 2e concert 15.15 uur, 3e concert 16.15 uur.
Entree: inclusief drankje en versnapering, voor 1 concert € 15, voor 2 concerten €20, voor 3 concerten € 25. Kinderen voor de hele middag € 5.
Adres: Prins Hendrikstraat 79, 6521 AX Nijmegen.
Reserveren: aanbevolen via e-mail: lidiafrancis@yahoo.com

Meer informatie: www.lidiafrancis.nl

Dit vind je misschien ook leuk…