Coco’s Fishbar bekroond met innovatieprijs van de Vierdaagsefeesten

Vierdaagsefeesten en gemeente Nijmegen kondigen Coco’s Fishbar aan als winnaar van de innovatieaward: het nieuwe innovatieve restaurantconcept, gelegen aan het water bij Stadseiland Stek wist de tweekoppige jury te imponeren met het unieke muziekprogramma en lokale en dagverse vis op de menukaart.

Ieder jaar rijkt de Vierdaagsefeesten in samenwerking met gemeente Nijmegen de innovatie Award uit, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een innovatief concept, dit jaar was het thema food. De keuze was dit jaar allesbehalve eenvoudig voor de jury. De andere twee genomineerden, Café de Plak en De Insectenman, zijn beide geliefde concepten die op Vierdaagsefeesten heerlijke, duurzame menukaarten hebben. Innovatie en duurzaamheid zijn kernwaarden van de Vierdaagsefeesten, wat de beslissing des te uitdagender maakte.

Het was een lastige keuze voor de jury: Astrid van der Klift en Joris Bouwmeister hadden de taak de keuze te maken. ‘’Omdat alle drie de genomineerde goed zijn in wat ze doen en ook echt vernieuwend zijn was het een lastige keuze, maar als we kijken naar de kern van de Vierdaagsefeesten, de belevenis, springt Coco's Fishbar er net bovenuit. Geen traditionele foodtruck, maar een restaurant aan het water met programma is echt iets nieuws.’’ Zeggen ze.

Café de Plak

Café de Plak exploiteert al sinds jaar en dag de foodtrucks op het Valkhof Festival. In Nijmegen staan ze bekend als tegendraads. Een plek waar minderheden de meerderheid waren. En voor deze editie van Vierdaagsefeesten hebben ze ook een nieuw gerecht ontwikkeld: De Zeewierburger. Een vegan burger vol van smaak en een stevige bite. Net zoals vorig jaar heeft Café de Plak ook weer de CO2 uitstoot van hun gerechten in kaart gebracht en ook hier scoort de burger een dikke vette voldoende.

De Insectenman

Dit jaar stond de Insectenman zeven dagen lang met een foodtruck op de Smaakmarkt. Een gedurfde zet, aangezien we als bevolking nog lang niet allemaal bereidwillig zijn om insecten te eten. Maar misschien wel hard nodig voor een leefbare en duurzame planeet.

Coco’s Fishbar

Coco's fish bar opende opnieuw haar deuren op Stadseiland Stek. Een unieke combinatie van verse vis, een culinair restaurant op een festival en dagelijks programma voor kinderen en volwassenen. 

Meer informatie over de vierdaagefeesten vind je op de website: vierdaagsefeesten.nl

Dit vind je misschien ook leuk...