Bouw ‘Woud’ op NYMA-terrein van start

Het NYMA-terrein is binnenkort een innovatieve plek rijker. In ’t Woud versterken de ondernemers elkaar en is duurzaamheid verweven in het pand en de bedrijfsvoering. De bouw werd feestelijk ingeluid door wethouder Noël Vergunst. In het eerste kwartaal van 2025 opent Woud zijn deuren.

Het eerste zaadje is geplant

Na een traject van twee jaar werden de plannen voor kavel 7 werkelijkheid, mede dankzij de gemeente Nijmegen. Daarom was wethouder Noël Vergunst de uitgelezen persoon om het startsein te geven van de bouw. Hij overhandigde initiatiefnemers Joppe van Stiphout en Inge van Dreumel een plant vanuit de gedachte: ‘het eerste zaadje is geplant’. Vergunst sprak tijdens de bijeenkomst zijn enthousiasme uit over de komst van Woud: “Voor dit terrein - waar traditioneel veel industrie was – is het goed dat er nu een ander soort werkgelegenheid komt. Woud gaat uit van creativiteit en duurzaamheid, dát hebben we nodig in deze tijd.”

Woud: duurzaamheid en creatief samenwerken

Duurzaam ondernemen aan de Waal, dát is waar Woud voor staat. In ’t Woud werken, innoveren, creëren en groeien ondernemers samen onder één dak. De centrale ontmoetingsruimte, gedeelde faciliteiten en gezamenlijke ruimtes faciliteren dit. Duurzaamheid vormt de rode draad, zowel in de architectuur, de groene buitenomgeving als in de bedrijfsvoering. Daarmee zet Woud een nieuwe standaard voor duurzaam bouwen en werken.

Beschikbare ruimtes

Het idee achter Woud trok al een diverse groep ondernemers. Stipbike, Fissafiets, CommunicatieKrachten, Campaign Company, Digital Divers, Prode, SNP, ACBS en Kybys vestigden zich in het pand. Deze ervaren ondernemers, actief in uiteenlopende sectoren als mobiliteit, communicatie en technologie, vormen samen een krachtig netwerk van innovatie. In ’t Woud zijn nog enkele ruimtes te huur voor bedrijven die willen bijdragen aan een toekomstgerichte, duurzame manier van (samen)werken.

Meer informatie: www.woudaandewaal.nl.

Misschien ook interessant...