Bewuste jazzervaring en verdiepende programmering op Festival Jazz International Nijmegen 2024

In een tijd waarin alles steeds sneller gaat, kiest het Festival Jazz International Nijmegen (FJIN) voor een bewustere, ‘slow-paced’ beleving. De achtste editie van dit bijzondere jazzfestival biedt een compact en veelzijdig programma van twee dagen. De line-up omvat gerenommeerde jazzmuzikanten én nieuwe (Nijmeegse) talenten, maar biedt ook mogelijkheden voor interactie tussen artiesten en publiek, met lunchconcerten, masterclasses en verdiepende programmering in Café LUX.

Artist in Focus: Emma Rawicz

Een van de hoogtepunten van dit festival is de aanwezigheid van de innoverende jazzsaxofoniste Emma Rawicz. Geboren in 2001 in North Devon, Engeland, heeft Emma zich snel opgewerkt tot een prominent talent in de jazzscene. Haar debuutalbum Connections (2021) en het recentere Chroma (ACT) hebben internationale erkenning opgeleverd, waaronder de Drake Yolanda Award en de titel ‘Best Newcomer’ bij de Parliamentary Jazz Awards in 2022. Tijdens het festival treedt ze niet alleen met haar liveband op in LUX, maar leidt ze als Artist in Focus ook een masterclass voor ArtEZ-studenten op vrijdag 25 oktober bij Brebl, en wordt ze in Café LUX geïnterviewd voorafgaande aan haar optreden op zaterdagavond. 

Verdiepend programma in Café LUX

De festivalorganisatie biedt dit jaar een extra dimensie voor bezoekers: verdiepende programmering in Café LUX, gratis toegankelijk voor alle FJIN-gasten. In het café wordt Artist in Focus Emma Rawicz geïnterviewd, waarin ze haar artistieke visie deelt. Ook geeft Nijmeegse campusdichter Thijs Kersten samen met een muzikant een live performance. Zo kunnen bezoekers tussen de concerten door in de jazzsfeer blijven en verder kennismaken met de artiesten. 

FJIN x Cultuur op de Campus

Op 18 oktober van 12.20 uur tot 13.20 uur verzorgt Qisheng Zheng, een van de internationale artiesten van de FJIN-Expeditie, samen met haar trio, bestaande uit Norbert Lensink (saxofoon) en Elias Luiten (flügelhorn), een gratis toegankelijk lunchconcert in het Cultuurcafé op de universiteitscampus van Nijmegen. Qisheng Zheng is een Chinese fluitist en interdisciplinair kunstenaar aan ArtEZ. Dit concert, speciaal georganiseerd voor studenten, is gerealiseerd in samenwerking met Cultuur op de Campus, de culturele organisatie van de Radboud Universiteit die kunst en cultuur op de campus bevordert.

Tickets 

Voor het festival zijn verschillende ticketopties beschikbaar. Bezoekers kunnen kiezen uit losse tickets, concertreeks-tickets en passe-partouts voor hele dagen. Dit jaar wordt ook het FJIN-All-in ticket aangeboden, waarmee je voor €79,- het hele festival kunt beleven. Daarnaast zijn er studententickets beschikbaar tegen een flinke korting. Alle tickets zijn te koop via fjin.nl.

Over Festival Jazz International Nijmegen

Sinds 2016 presenteert FJIN ieder najaar een veelzijdige selectie artiesten uit binnen- en buitenland. Verspreid over diverse podia in de stad, brengt FJIN avontuurlijke jazzmuziek voor een gevarieerd publiek. Naast gerenommeerde internationale artiesten biedt FJIN ook een podium aan jong, lokaal talent en verrassende muzikale projecten. Dit is het enige moment met zoveel aanbod van internationale jazz in Nijmegen in zo’n korte tijd.

Kaarten en meer informatie vind je op fjin.nl.
 

Dit vind je misschien ook leuk...